Tiha in nema se vije krog mesta

in ga objema kot ljubica zvesta.

Zadnja luč sije še tam izmed vej,

Krka se vije počasi naprej ...

                                    Dragotin Kette

 
 

 

DOMOV

 

Povezave

 

Vizitka

 

Kontakt

 

    KRKA CUP

 

Forum F1

 

 

 

 

 

 

 
 

  Pri dejavnosti nam finančno  pomaga mestna občina Novo mesto    

           


  V Aeroklubu Krka se dogaja...


Obetajoč reprezentančni nastop Urbana Terlepa

Slovenska mladinska reprezentanca v kategoriji letenja s prostoletečimi letalskimi modeli se je konec julija pod vodstvom izkušenega novomeškega modelarja in člana našega kluba  Danijela Terlepa udeležila  kategoriji F1A v makedonskem mestu Prilep in kljub zelo mladi ekipi dosegla izjemen rezultat. Reprezentanca je nastopila v kategoriji jadralnih modelov, prvič pa je Slovenijo  zastopal tudi mladi član Aerokluba Krka Urban Terlep. Pomlajena ekipa je dosegla dobre rezultate, Martin Bencik iz Murske Sobote je postal novi evropski mladinski prvak. Urban Terlep pa je v svojem krstnem nastopu za reprezentanco dosegel zelo dobro  14. mesto, Matic Pirih iz Tolmina pa 40. mesto. Ekipa Slovenije je bila v skupnem seštevku deseta.

Prvenstva se je udeležilo 50 tekmovalcev iz 18 držav

Pri udeležbi na tekmovanju nam je finančno pomagala tudi KRKA d.d. Novo mesto

Več na: http://borut.mojforum.si/borut-about684-0-asc-30.html


» 6. BORUTOV MEMORIAL «

Tekmovanje, na katerem so sodelovali tekmovalci iz Slovenije in  Hrvaške , je štelo za ciklus Pokala Slovenije.
Po meglenemu jutru se je vreme izboljšalo, kljub temu pa so bile ob na trenutke   celo sončnemu vremenu  termične razmere zaradi nizkih temperatur zelo zahtevne, še bolj pa je tekmovalcem razmere oteževal sneg, ki je oteževal vleko , še bolj pa pravočasno vračanje modelov. Na tekmovanju so se dobro odrezali tudi tekmovalci domačega Aerokluba Krka.   Pri organizaciji tekmovanja smo bili, tudi letos  deležni pomoči  Občine Straža.

 

   REZULTATI                    SLIKE                TEKMOVANJE NA FORUMU F1

 


KRKA CUP 2016-tekmovanje za svetovni pokal

V dneh od 21.-23.oktobra je Aeroklub Krka na grobeljskem polju pri Šentjerneju organiziral tekmovanje v prosto letečem letalskem modelarstvu KRKA CUP 2016, ki je štelo tudi za svetovni pokal. Tekmovanja se je v dveh dneh udeležilo 74 tekmovalcev iz 14 evropskih držav in ZDA. Tekmovanje je potekalo v oblačnem, vendar mirnem  vremenu, ki je tekmovalcem omogočilo odlične rezultate. Od domačih tekmovalcev sta Dragan Stankovič in Damjan Žulič z uvrstitvijo v  finalni del dosegla vidno uvrstitev.

Aeroklub Krka se za pomoč pri organizaciji najlepše zahvaljuje Občini Šentjernej, Podjetju L-TEK iz Šentjerneja ter prebivalcem Grobelj za razumevanje in soglasje za uporabo terena.

Več o tekmovanju (video in slike ) na spodnji povezavi:

KRKA CUP 2016

 


EVROPSKO PRVENSTVO  2016

S pomočjo  MESTNE OBČINE NOVO MESTO in podjetja KRKA Novo mesto sta se tekmovalca Dragan Stankovič in Damjan Žulič iz  Aerokluba Krka udeležila tudi Evropskega prvenstva v letenju s prostoletečimi modeli , ki je bilo od 12.-20.avgusta  2016 v Zrenjaninu, Srbija. Zaradi smole na  precej neprimernem terenu in tehničnih problemov sta kljub višjim pričakovanjem dosegla uvrstitev v sredini razpredelnice                                          


 

 


 

 

 

 

 

2008 © Aeroklub KRKA, Novo mesto